Pirpirim Çorbası (Aşı) – En Sevdiğim Yemek

Merhaba arkadaşlar

Gaziantep’in meşhur pirpirim aşı yöntemini sizlerle paylaşmak istedim.

İlk olarak soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağda kavuralım.

Pirinci birkaç kez bol suyla yıkayıp süzelim.

Sonra keseceğim. Pirinci soğanın üzerine atalım.

1 adet domatesin kabuğunu soyup üzerine ince ince serpelim. Dilerseniz kazıp tencereye ilave edebiliriz.

Makarnayı, pirinci, baharatları ekleyip suyunu ekleyip pişmeye bırakalım.

Dilerseniz bulgur pilavı da yapabilirsiniz. Ben pirinç seçtim.

Pirinç biraz yumuşayınca 1-2 diş sarımsağı doğrayın ve ekleyin. Bu arada 1-2 diş limon tuzu ekleyin.

Pirinç gücünü kaybettiğinde Pirpirim (Aşı) Çorbası verebilirsiniz.

Deneyenlere bol şans, selam ve sevgilerimle.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın