medyauzmani.com

Pizza Patisserie – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Pastane pizzası nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 24 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Türk Hamuru Fermantasyonu için Nilay Tulum, Mayalı Hamur, Ekşi Maya, Mini Pizza Pizza, Mini Pide, Mini Pizza, Küçük Pizza Malzemeleri, Pide Pide Pizza, Pita Pita Pizza, Tatlı Tarifleri, Pizza, hamur işleri

Çıkış tarihi: 01-17-2012

4 5 5 1

Dün sizlerle Tarçınlı Üzümlü Ekmek tarifini paylaşmıştım. Puf böreği pizza tarifi aynı maya hamurundan geldi. Kestiğim bezelerden pizza mandalina büyüklüğünde mini pide bile yaptım.

Burada önemli olan hamura nasıl şekil vermek istediğinizdir. Elinizle yuvarlayıp biraz bastırırsanız pizza, hafif silindir yapıp içini bıçak yardımıyla ince bir çizgi ile doldurursanız pide yapabilirsiniz.

Sucuk genelde hamur işi pizzalarda kullanılır ama ben fırında pişen sucuğun tadını sevmiyorum.

Son olarak bu tariflerde İzmir Tulum peyniri kullanmayı tercih ettim. Çünkü beyaz peynir hamur işlerinde harika olsa da üzerine koyduğunuzda sıcaktan dolayı sadece sızıyor. Tabii tulum peyniri de biraz lezzet ve tuz katıyor.

Aşk…

Pastane pizza tarifi için malzemeler

hamur için:

    5,5 su bardağı un 42 gr yaş maya + 1 adet küp şeker 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 50 gr hamur için margarin 1 tutam tuz 2 adet küp şeker 2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı üzeri için ayrılmıştır) hamurları tezgaha aldıktan sonra 1 yoğurmak için su bardağı un

Pizza için:

    Yeşil biber, domates, beyaz peynir, lor, salam veya sucuk

Pastane pizza tarifi nasıl yapılır?

Yaş mayayı 1 su bardağı ılık su ile bir kaba alın, 1 küp şeker ekleyin ve mayayı suyun içinde elinizle ezin. (Maya bir süre sonra köpürmeye ve kabarmaya başlayacak) Sütü ocakta biraz ısıtın, kalan şekeri ekleyin ve eritin. 5,5 su bardağı unu yoğurma kabına alın. Ortasını açın ve demlenmiş suyu dökün. Süt, tuz, yumurta ve margarini ekleyip yoğurma kabından ayrılacak yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Fırını 180 derecede önceden ısıtın. Bölünen hamuru tezgaha alın, un serpin ve iyice bir araya getirmek için hafifçe yoğurun. Unlu hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Daire yapmak için yuvarlak parçalara elinizle bastırın. Yeşil biber ve domateslerin çekirdeklerini çıkarıp ince dilimler halinde kesin. Sosis veya salamı pizza büyüklüğünde dilimler halinde kesin. Peyniri ezin ve diğer malzemelerle birlikte hafifçe bastırarak pizzanın üzerine yerleştirin. Hafifçe yağlanmış, parşömen kaplı bir fırın tepsisine pizzaları aralıklarla düzenleyin. Pizzanın üzeri için ayırdığınız yumurta sarısını 2-3 yemek kaşığı su ile çırpın ve pizzanın kenarlarını fırçalayın. Pizzayı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşip kabarana kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın