Polenta, okulda tanıştığınız bir garnitür. Okulda sadece sıcak su ve taze baharatlarla hazırlayıp balık yemeklerinin yanında servis ederdik. Tamamen balıktan oluşmasına rağmen tek başına tadınca bana oldukça yavan geldi.
Antalya tatilimde mozzarella peyniri karıştırılarak hazırlanan polentayı denediğimde eve gidince peynir ekleyerek yapmaya karar verdim. Peynir ve tereyağı katılarak hazırlanışına benzese de kesinlikle bizimki ile aynı değil.
Ana malzemesi mısır unu (iri çekilmiş olmalı), Macro Center’dan 200 gr’lık paketler halinde alabilirsiniz (paketlerin üzerinde mısır irmiği yazıyor).
Polenta orijinal porsiyonunda piştikten sonra geniş bir tahta tepsiye aktarılır ve soğutulur. Soğuyan polenta iple dilimlenerek servis edilir.
Dondurma kaşığıyla şekillendirmeyi seviyorum çünkü görünüşünü seviyorum. Benim yaptığım gibi polentaya şekil verip servis etmek istiyorsanız mutlaka sıcakken yapmalısınız çünkü soğuyunca donuyor. Tabii ki sıcakken tepsiye dizebilir, soğuyunca kurabiye kalıplarıyla kesebilir ve farklı sunumlarda servis edebilirsiniz.
Soslu et ve balık yemeklerinin yanı sıra misafirlerinize farklı bir garnitür ikram etmek isterseniz mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Polenta tarifi için malzemeler
- 250 gr polenta (mısır irmiği) 3 su bardağı su 1 su bardağı süt 2 tatlı kaşığı tuz 1 kahve fincanı parmesan peyniri 1 kahve fincanı yeşil soğan
polenta tarifi nasıl yapılır
1 su bardağı süt ve 3 su bardağı suyu derin bir kaba alın. Tuz ekleyin ve kaynatın. Bu karışım kaynayınca tencerenin altını kısın. Sütü azar azar polenta ekleyerek karıştırın. Her bir polentayı bu şekilde ekleyin, polentanın ucunu eklediğinizde karıştırma kaşığı birbirine yapışacak ve karıştırması zor olacaktır. Polenta yumuşayana ve kaseden ayrılana kadar karıştırın. Peyniri ve ince kıyılmış yeşil soğanı ekleyip karıştırmaya devam edin. Dilerseniz geniş bir tabağa yayıp dilimleyerek ya da benim yaptığım gibi dondurma topları ile şekillendirerek servis edebilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]