medyauzmani.com

Portakal Reçeli – En Sevdiğim Yemek

Portakal Reçeli Tarifi, Portakal Reçeli Nasıl Yapılır?

Kahvaltı sofralarında servis edebileceğiniz en lezzetli reçeli yapıyoruz.

Portakalı güzelce yıkayıp suyunu süzün.

Portakalın üst kısmını kesip, boynuna yarıklar yapıyoruz ve portakalı soyuyoruz.

Tüm portakal kabuklarını soyun, ikiye bölün ve ince ince doğrayın.

Bir tencereye alıp 1,5 litre su ekleyip 10 dakika kaynatıp suyunu süzüyoruz.

Ocağa dönüyoruz, 1,5 litre su ekliyoruz ve 10 dakika pişiriyoruz.

Portakalın tamamını parçalara ayırıp güzelce kesiyoruz.

Doğranmış portakal, portakal kabuğu ve 1 litre şekeri bir tencereye alıp karıştırıp ocağa alıp kaynamaya bırakın.

Kısık ateşte 40 dakika kaynamaya başlayana kadar pişirin.

40 dakikanın sonunda limon suyunu ekleyip beş dakika kaynatıyoruz.

Kıvam arıyoruz ocaktan alıp kavanozlara koyuyoruz.

Tabağa alıp servis yapıyoruz.

Çekirdekli portakal reçeli hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın