Portakal reçeli nasıl yapılır? – Benim favori yemeklerim

Portakallı dolaba çok derin olmayacak şekilde rendenin ince kısmından başlayalım ki acı kısmı atılsın.

Kabukları portakal kabuğu gibi 6-8 eşit parçaya bölün.

Kestiğiniz kabukların beyaz kısımlarını bıçak yardımı ile yıkayınız.

Yorgan iğnesi ve beyaz ip yardımıyla soyulan kabukları katlayıp ipin üzerine yerleştirin.

7-8 dakika sıcak suda. Kaynamaya bırakın ve soğuk suya koyun.

Suyunuzu her gün değiştirelim.

Bunu üç ila dört gün boyunca tekrarlayın.

Acının geçmesi için. Daha sonra portakal iplerini şeker serpilmesi için 3-4 saat bekletin.

Portakal suyu ve şekeri pişirin ve hafifçe karıştırın.

Ardından ipliği kesin ve çıkarın.

Kaynayınca limonu sıkın ve 1-2 dakika pişirin. daha fazla kaynatmak için. Kavanozlara koyun.

Kapaklarını kapatın ve kavanozları ters çevirerek soğutun.

İşte bu, ertesi gün kahvaltıda lezzetli bir reçeliniz var!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın