Portakal reçelli kek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Portakal reçelli kek nasıl yapılır? Tarif Püf Noktaları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası…Türkçe Nilay Tulum Pastası Tek Yumurta, Kek, Kek Tarifi, Portakallı Kek, Portakallı Kek, Reçelli Kek, Sizin Tarifleriniz

Çıkış tarihi: 02-02-2010

4 5 5 1

Bildiğiniz gibi genellikle 3 hatta bazen 4 yumurtalı muffin yapıyoruz. Serpil Hanım bir yumurta ile mükemmel kabaran bir krema yaptı. Dilerseniz tarifteki marmelat ile servis edebilirsiniz. Sarpil hanım bu güzel tarifi bizlerle paylaştığınız için çok ama çok teşekkür ederiz.

marmelatlı kek

Marmelatlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

    1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı portakal suyu 1 parmak eksi 1 su bardağı sıvı yağ 1 yumurta 2 su bardağı un (kabartma tozu ve vanilyaya hep bayılırım) 1 paket kabartma tozu 1 kg vanilya 1 portakal kabuğu rendesi 2 tatlı kaşığı un kakao (her zaman tercihimdir. Tadına bayılırım)

Portakal reçelli kek tarifi nasıl yapılır?

    Yumurta ve şekeri mikserle (yaklaşık 5 dakika) köpürene kadar çırpın. Yağı, portakal suyunu ve portakal kabuğunu ekleyin, ardından elenmiş unu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına malzemelerin yarısından fazlasını dökün. Kalan karışıma 2 yemek kaşığı kakao ve 4 yemek kaşığı su ekleyip karıştırın. Kek kalıbına dökün ve kalıbın içindeki kek hamurunu mikserin spiral ucu ile aşağıdan yukarıya doğru dairesel hareketlerle karıştırın ve önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.

sevgilimle.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın