medyauzmani.com

Kabak ve tarçınlı krep – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Kabak ve tarçınlı pankek nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek bir yorum var. Tarif Püf Noktaları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Nilay Tulum Kabak Kek, Kabak Muffin, Kabak Muffin, Pratik Kek Tarifleri, Sizin Tarifleriniz

Çıkış tarihi: 02-02-2010

4 5 5 1

Zeynep kendi bloğundan birçok tarif paylaşmış, bu tariflerin üçüncüsü de Kabak Tarçınlı Muffin. Blogunun adı kingdunyasi.blogspot.com’dur.

Kabak ve tarçınlı muffin

Ellerinize sağlık…

Kabak ve Tarçınlı Turta Tarifi Malzemeler

    1 su bardağı balkabağı püresi 1,5 su bardağı toz şeker (esmer toz şeker de kullanabilirsiniz) 4 yumurta ½ su bardağı sıvı yağ 1 paket (2 çay kaşığı) karbonat 2 tatlı kaşığı toz tarçın 1 tatlı kaşığı yenibahar (isteğe bağlı) 1 su bardağı sıvı yağ öğütülmüş 2,5 su bardağı fındık un

Kabak ve tarçınlı kek tarifi nasıl yapılır?

Bu hamur çok kabarıyor ve büyük bir kalıpta pişirilmesi gerekiyor. En az 30 cm çapında yuvarlak kek kalıbı veya aynı büyüklükte kare veya dikdörtgen kek kalıbı kullanmalısınız. Pişirme için muffin kalıplarını da kullanabilirsiniz. Kabaca iki dilim balkabağını (yaklaşık bir karpuz dilimi büyüklüğünde) soyup küp küp doğradıktan sonra küçük bir çelik kaseye koyun. Bir bardak Türk kahvesi ile bir bardak su ilave edip kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar kaynattıktan sonra ocaktan alın. Varsa suyunu süzün ve ılık hale gelmesini bekleyin. Isındığında, doğrayın ve bir bardak suya dökün. Bu tatlı için 1 su bardağı şekersiz kabak püresi kullanacağız hanımlar. Diğer yandan oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın. Şeker ve yağ ekleyin. Ben mikserle 2-3 dakika çırptım, siz dilerseniz daha da karıştırabilirsiniz. İçine ezilmiş kabak ve fındığı ekleyip kaşıkla güzelce karıştıracaksınız. Son olarak kabartma tozu, un, tarçın ve varsa yenibaharı da ekleyip kaşıkla karıştırmaya devam edin. Varsa 1 çay kaşığı toz veya rendelenmiş hindistan cevizi de ekleyebilirsiniz. Sonuç, kek hamurundan daha sıkı, neredeyse patates püresi kıvamında bir hamurdur. Muffin kalıplarını sıvı yağ ile iyice yağlayın. Kek hamurunu kaşıkla alıp kalıpların ağzına birer parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. Bu parmak pastasının yükselişi. Keki büyük bir kek kalıbında da pişirebilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırında 5 dakika 40 dakika pişirin ve 180 derecede alt üst olacak şekilde fırına verin. Ilık hale gelene kadar bekleyin ve kalıptan çıkarın. Dilerseniz hazır çikolata sosunu pişirip üzerine gezdirebilirsiniz. Çok iyi uyacak.

Not: Bu kek çok kabaracağı için üzerinde çatlaklar oluşabilir. Ancak çok lezzetli bir pastadır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın