Hilal Han. Mutfakta harikalar yaratmaya devam ediyor. Turta, portakal ve elmanın mükemmel uyumunu damak tadımıza taşıyan en sevdiğim tatlıdır. Misafirlerinizin ve sohbetlerinizin tadını bir çay eşliğinde çıkarabilirsiniz.
portakallı elmalı turta
Bu kolay tarifi denemenizi şiddetle tavsiye ederim.
Aşk…
İçerik Tablosu
Portakallı elmalı turta tarifi için malzemeler
- 150 gram margarin veya tereyağı 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı şeker 2 yumurta Aldığı kadar un
içeri:
- 2 portakal 1 elma 2 yemek kaşığı şeker, fındık veya ceviz
Yapılışı:
Portakalın kabuğu soyulur ve küçük parçalar halinde kesilir, üzerine 2 yemek kaşığı şeker eklenir ve 10 dakika pişirilir. Daha sonra bir kevgir içine konur, su süzülür ve soğutulur. Elmalar da küçük parçalar halinde kesilir ve ayrı bir kapta bekletilir. Tüm tart hamuru malzemelerini bir kapta karıştırın. Kulak memesinden küçük sert bir hamur elde edilir ve bu hamurdan yumruk büyüklüğünde bir parça ayrılır. Başka bir hamur bir kaseye konur. Kenarları hafif kalkık bırakılmış, elma ve portakal hamurun ortasına iyice yayılmıştır. Kalan parça istenirse payet olarak kullanılabileceği gibi buzdolabının derin dondurucu bölümünde bir süre bekletildikten sonra karışımın üzerine rendelenebilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altın rengi alana kadar pişirin.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]