Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu akşam hafta sonu için Yunanistan’a gidiyoruz. İspanya’dan döndüğümde tarif tarihlerinde ufak bir değişiklik olunca iki gün üst üste tarifi yazıp bu durumu tekrar toparlayayım dedim 🙂
Ramazan öncesi işlerim çok yoğundu. Bilgisayarda sürekli olarak yeni malzemeler deniyorum veya tarifleri ince ayarlıyorum. Bakın ben gündüzleri mutfaktan çıkıp salona bile gidemiyorum. Uzun uzadıya cevaplanmayı bekleyen e-postalarınız var. Bazıları öyle ki oturup tüm hikayeyi anlatmak zorunda kalıyorum. O yüzden biraz sabır, hepsine tek tek döneceğim. Acele edip rastgele cevaplamak istemiyorum. Ama en kısa ve net burcumu söyleyeyim benim burcum Oğlak 🙂
Girişi bitirirken size tam tarifi anlatacağım ve sonra yola koyulacağım 🙂 Bildiğiniz gibi epeyce limonata tarifi var. Benim de işim derken bir sürü tarifim var, çilek, vişne, kavun.
Benim tarifimle portakallı limonata yaptığınızda tadı harika ve acıdan yoksun olduğunu fark edeceksiniz. Ayrıca strese girme ve benzeri işlemleri sukulentler yaptığı için oldukça temiz bir iş çıkıyor. Şunu söyleyeyim, buzdolabında ne kadar uzun kalırsa o kadar lezzetli olur. Bir hafta sorunsuz gidiyor.
Aroma vermesi için 1-2 adet soyulmuş meyve bırakıyoruz. Daha yoğun bir tat isterseniz 1-2 adet kabuğu soyulmuş meyveyi robottan geçirebilirsiniz.
Toplamda 2 su bardağı limon suyu ve 1 su bardağı portakal suyuna ihtiyacınız var yani limon sayısı gözünüz için çok fazla olmasın. Limonlarım yaklaşık bir aylıktı ve buzdolabı çekmecesinde kurumaya başlamıştı. Meyve sıkacağı çok az posa bırakırsa ve çok fazla su verirse, miktar yarıya indirilebilir.
Yunanistan gezimi takip etmek isteyenler instagram hesabımı takip edebilirler.
Diğer limonata tariflerime ulaşmak için bu linke tıklamanız yeterli.
Aşk..
İçerik Tablosu
Portakallı limonata tarifi için malzemeler
- 12-13 limon (2 su bardağı limon suyu) 2 portakal (1 su bardağı portakal suyu) 2,5 çay bardağı toz şeker 6-7 su bardağı su
Portakallı limonata tarifi nasıl yapılır?
İkisi hariç her limonu beyazı kalmayacak şekilde soyun. Beyaz kalmayıncaya kadar bir bıçak kullanarak bir portakalın kabuğunu soyun. Bütün meyveyi, kabuklu veya kabuksuz, uzunlamasına 4-5 parçaya (bir elma dilimi gibi) bir meyve sıkacağına sığacak şekilde kesin, ardından meyveyi bir meyve sıkacağından geçirin ve meyve sularını bir kaseye sıkın. Pudra şekerini ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın. Bardağı damak zevkinize göre ayarlayarak su ekleyin. İstediğiniz tat ve yoğunluğa gelince ağzı kapalı bir sürahiye veya cam litrelik şişeye koyup buzdolabına koyun. Buzdolabında soğurken çıkarıp ara sıra sallayın. Yeterince soğuyunca servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]