Portakallı turta, o panayırlarda görüp ağladığınız türden gerçek bir tatlı tarifi. Şarküteride kullandığımız tatlı tariflerini alınca hemen sizlerle paylaşmak için yazmaya başladım.
Biliyorum gramajlı ölçüleri sevmiyorsunuz ama krakerlerden aldığınız şeyin tadına varmak için ölçüye ve kiloya uymanız gerekiyor. Ancak evinizde tartı yoksa buradaki ölçülere bakarak kabaca bir sonuca varmanız mümkün.
Tartolette hamurunun bazı incelikleri vardır. Birincisi, tart hamurunun ince olması gerektiği için kabartma tozu veya karbonat gibi kabartma maddelerini kesinlikle kullanmamak. Bir diğer sorun da hamurun ağır olmaması için kullanılan tereyağının soğuk olması gerekiyor. Hamur yoğurma sırasında ısınırsa, soğutulmalıdır. Bu, açılmasını ve şekillendirilmesini kolaylaştırır.
En kısa zamanda yeni bir tarife limonlu tartlet ekleyeceğim. Aşk…
Tortelle hamuru:
- 300 gr un 1 yumurta 150 gr. Tereyağı 150 gr Pudra şekeri 60 gr. badem tozu
Portakallı içecek:
- 1 portakalın 100 gram suyu ve kabuğu, 2 yumurta sarısı ve 2 bütün yumurta. pudra şekeri 15 gr. nişasta 70 gr. Ghee
İçerik Tablosu
Portakallı tart tarifi nasıl yapılır?
300 gr una soğuk tereyağını ve küp küp doğradığınız unu parmak uçlarınızla yedirin. Pudra şekeri ve badem tozunu ekleyip yoğurmaya devam edin. Yağ çok kızmadan hamuru tezgaha alın ve ortasına bir yumurta kırın. Hamuru yoğurun ve en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Tart kalıbını tereyağ ile güzelce yağlayın. Hamuru açın ve olabildiğince düzgün bir şekilde kalıba yerleştirin, hamurun dibine çatal yardımıyla delikler açın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Portakallı iç harcı için yumurta hariç tüm malzemeleri tencereye alın. Kaynayana kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve bir yandan çırparken yumurtaları birer birer ekleyin. (Böylece yumurtalar birdenbire pişip topaklanmazlar) Ardından tekrar ocağa alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Portakal posasını ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Dolgu soğuduğunda, hazırladığınız tart kalıplarından katranı dikkatlice çıkarın. Dolguyu paylaştırın, portakal kabuğu ile süsleyin ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]