medyauzmani.com

Postmodern irmik tatlısı (elmalı) – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Dün gece yine tatlı krizi geçirdim işten geldim üşüttüm zaten başım ağrıyor ama canım tatlı istiyor uzun zaman oldu irmik şekeri alalı ama bulamadım deneme fırsatı.

Dekorasyonu neden postmodern derseniz bilmem ben öyle hissettim 🙂

Dersler:

Bir torba irmik şekeri, Dr. Oetker
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
tarçın

içindekiler:

3 elma
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı toz şeker.

yapılışı:

Sütü tencereye alıp hazır olan toz karışımı dökün ve sürekli karıştırarak kaynamaya yakın bir yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip karıştırmaya devam edin ve aynı zamanda bir tavada rendelenmiş elmalara şekeri ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavurun. sonra ocaktan alırken tarçını ekleyip tekrar karıştırın, koyun 🙂 ve muhallebi çocuğu Tekrar elmalı sosun üzerine gezdirin ve son olarak 8-10 adet kraker, bir avuç ceviz ve bir tatlı kaşığı tarçını içine koyun. rondodan geçirip karıştırın. Rondodan geçirdiğiniz karışımı tatlınızın üzerine yayın, üzerini süsleyin ve buzdolabında bekletin.

Not: Yarım saat sonra yedim, biraz ılıktı ve çok lezzetliydi.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın