Pratik Fındık Lahmacun – Tatlılarım

Evde kolaylıkla yapılabilecek çok kullanışlı ve lezzetli bir lahmacun tarifi. Ben fırında pişirdim, isteyen tavada pişirebilir. Acısını ve tuzunu damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz. Dilerseniz 1 yemek kaşığı dondurma koyabilirsiniz.

Fındıklı Lahmacun tarifi için malzemeleri hazırlamaya başlayalım. Soğanı robota alıp suyunu sıkalım ve karıştırma kabına alalım.

Yeşil ve kırmızı biberleri tekrar robotun içine sürükleyelim. Robottaki kabuğun içine domatesleri koyalım ve içine sarımsakları atalım. Kıymayı ekleyelim. Yağ, su, tuz, salça ve baharatları ekleyip karıştırın. Biraz da acı biber salçası ekledim. Dolaba koyalım ve dinlendirelim.

Hamuru için süt, su, şeker ve mayayı ekleyip karıştıralım. Yağ, tuz ve unu yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın. Üzerini örtüp yarım saat mayalanmaya bırakın.

Hamuru iki eşit parçaya bölün. Mereng yapalım.

Bir tane alıp açalım. İnce mantı hamuru. Çay kapağına kadar keselim. Birinde 12 tane var.

İçine bir kaşık çamur koyup kaşıkla güzelce siliyorum. Eşyaları tepsiye koyalım, kolay. 250 derecede 10 dakika pişirelim.Aynı şekilde bir beze daha yapalım.

Fırından çıkarın ve hemen kapatın. Yoksa kurur. Sebze, limon ve ayran ile iyi gider.

Fındıklı Lahmacun hazır. Afiyet olsun. 🌼🌼

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın