Pratik Kabak Yemekleri – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu kullanışlı balkabağı güveci son zamanlarda o kadar çok ziyaret edildi ki, 2009 yılında takipçilerimden Seibel Hanım’ın gönderdiği bir tarifi yeniden pişirip fotokopisini çekmeye karar verdim.

Kabağın nesi olduğunu sadece anlayabilirsiniz ama yorumlardan da anlayacağınız üzere yapım aşamalarını fotoğrafladım çünkü genellikle yeni başlayanların denediği bir tarif. Böylece ilk defa deneyecek olanların akıllarında soru işareti kalmayacaktır diye düşünüyorum.

Yorumlardaki sorulara kısaca cevap vereyim öncelikle kabak ve domates suyu sayesinde içine kesinlikle su eklemenize gerek kalmıyor. Büyük domatesleri tercih edin, küçük domatesleriniz varsa 4’ü kullanın. Su eklemeden kendi suyunda pişen yemeği yeterince alamayacaksınız.

Ayrıca yiyecekleri karıştırmaya gerek yoktur, pişirdikten sonra tencereyi kapağı kapalı olarak dikkatlice sallayın. Böylece hem yemek karışacak hem de pişen kabaklar ezilmeyecek…

Bu harika yaz yemeğinin tadını çıkarın 🙂

Yeşil soğanlı kabak tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Aşk…

Pratik kabak yemeği tarifi malzemeleri

    5 adet orta boy kabak (dış kısmı bıçakla güzelce sıyrılır) 2 adet olgun kırmızı domates (domatesler küçükse 4 adet) 2 adet orta boy soğan 1 demet dereotu (isteğe bağlı) ½ çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı salça ½ su bardağı 1 yemek kaşığı tuzun

Pratik kabak yemeği tarifi nasıl yapılır?

Soğanı ince ince doğrayın ve orta boy bir tencereye koyun. Kabakları uzunlamasına dörde, kabakları da dörde bölüp soğanların üzerine koyun. Soyulmuş domatesleri doğrayın (isteğe bağlı olarak soyabilirsiniz) ve kabakların üzerine koyun. Üzerine birer kaşık salça ve tuz koyup zeytinyağını ekleyin. 20 dakika kısık ateşte karıştırmadan. Bırak pişirsin. Pişirdikten sonra tavayı hafifçe sallayın ve yemeğin karışmasını sağlayın. Ocağı kapatın ve kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin. Arzuya göre kıyılmış dereotu ile servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın