medyauzmani.com

Pratik Kek – Tatlılarım

Yeni Tarifi, Yeni Bir Faydalı Kek Nasıl Yapılır?

Kek için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Kabartma tozu, un, kakao ve vanilyayı eleyerek ekleyin, tel çırpıcı yardımıyla karıştırın ve hafifçe yağlanmış büyük bir kutuya dökün. (İki beden satılır, daha büyük olan; bu bedende başka kalıplar da mevcuttur.)

175 derecelik fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

Kek fırından çıkıp başlangıç ​​sıcaklığını geçince 1 bardak tam yağlı sütü dökün. Kek soğuyunca krem ​​şantiyi sütle çırpın. Soğuyan kekin üzerine yarısını yayın. Kalan yarısına sabah çikolatasını ekleyin, çırpın ve beyaz krem ​​şanti üzerine yayın.

Pastayı dondurucuya koyun. Ganaj için kremayı bir tavaya alın, içine çikolatayı kırın ve çikolata eriyene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ganaj tamamen soğuyunca kekin üzerine dökün ve yayın.

Pratik Yaş Pastası hazır.

Pastanızı bir gece buzdolabında dinlendirirseniz daha iyi olur.

Şiddetle tavsiye ettiğim bir yöntemdir, deneyin, pişman olmayacaksınız.

Deneyenlere başarılar…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın