Pratik midye böreği – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bugün sizlere çok kolay ve lezzetli bir tarifim var. Çok pratik olmalarına rağmen, şekilleri nedeniyle genellikle kafa karıştırıcıdırlar.

Vaktim olursa genellikle böyle kafa karıştırıcı tarifleri adım adım videoya çekerim. Bunun senin için daha faydalı olduğunun da farkındayım.

Instagram’ın yeni özelliği sayesinde tek parmakla fotoğraf kaydırarak 15 saniyelik video çekerek midye böreklerine nasıl şekil verildiğini anlattım 🙂

Eşim hafta içi çok erken işe gittiği, hafta sonu ise ben okula erken gitmem gerektiği için artık evde kahvaltı yapamıyoruz. Bu akşam böreklerimle güzel bir kahvaltı sofrası yapacağım 🙂 Hey yaz!

Size küçük bir mutfak sırrı vereyim 🙂 Böreğinizi ve sosunuzu hazırladıktan sonra üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında bir gün kadar saklayabilirsiniz. Bu şekilde sosu tamamen çekeceği için daha yumuşak ve lezzetli olacaktır.

Aşk…

Midye böreği tarifi işlem malzemeleri

    3 yufka peynir 1,5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Sosu hazırlamak için:

    1 su bardağı su, yarım su bardağı süt, 2 yemek kaşığı tereyağı

yukarı:

    1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Pratik midye böreği tarifi nasıl yapılır?

Su ve sütü karıştırıp küçük bir tabakta ısıtın. Sıcak süte tereyağını ekleyin, eritin ve soğumaya bırakın. Sos soğurken peyniri rendeleyin ve kıyılmış maydanozla karıştırın. Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Üçgen parçayı mutfak masasına yerleştirin ve hazırladığınız sosu kuru yer kalmayacak şekilde fırça yardımıyla sürün. Resimdeki gibi uç ve uçları tutun ve ortada buluşana kadar soldurun. Kenarlardaki geniş parçaları kendinize doğru getirin ve ortada birleştirin. En son 2 yemek kaşığı peynirli harçtan koyup fotoğraftaki gibi merdaneyle açın. Kalan sosu fırın tepsisine 2 cm aralıklarla dizdiğiniz yufkaların üzerine yayın. Yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp fırça yardımı ile sürün. İsterseniz frenk soğanı serpin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altın rengi alana kadar pişirin.

Detaylar için:

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın