Merhaba sevgili arkadaşım,
Tıpkı kullanışlı kabak güvecimiz gibi, bu kullanışlı patlıcan güveci inanılmaz derecede kolay bir tencere yemeğidir. Bu şekilde kesip tencerede pişmeye bırakıyoruz.
Eskiler bu tür tariflere aldırış etmediler. Patlıcan sallamak kabak sallamak gibiydi. Bunun sebebi ise kolayca ezilebilen sebzeler pişirilirken kaşık sokulmadan tencerenin çalkalanarak (sallanarak) pişmesidir.
Kendi suyunda pişirildiği için inanılmaz lezzetlidir. Yaklaşan ramazanda pratik tarifler arayanlar mutlaka not etsin.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Pratik patlıcan yemeği tarifi için malzemeler
- 4 adet patlıcan 4 adet orta boy domates 1 adet büyük boy kuru soğan 4 diş sarımsak 4 adet yeşil biber Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz
Pratik patlıcan yemeği tarifi nasıl yapılır?
Çeşitli patlıcan kabuğu. Önce uzunlamasına 4 parçaya bölün. Uzunluklarına göre 3-4 parçaya ayırıp marineye atın. Soğan ve domatesleri doğrayın. Biberi iri parçalar halinde doğrayın. Sarımsağı ince ince doğrayın. Tüm sebzeleri tencereye koyun. Tuz ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak suyu çıkıp yumuşayıncaya kadar pişirin. Sebzelerin ezilmemesi için tavayı sallayarak karıştırın. Pişen yemeği oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]