Bu tarifi genellikle mayasız börek yapmak, çabuk yoğurmak, kızgın yağda kızartmak ve kolay pişen börekler yapmak için kullanıyorum bugün, kızartmak yerine pratik ve besleyici bir fırınlama yaptım. Biz tava ekmeği diyoruz, Hintliler sade naan ekmeği diyor 🙂
Kızarttıkları sarımsak ve yağ karışımını da bu ekmeğin üzerine yayarlar ve üzerine taze kişniş veya maydanoz serperler. Bu sefer tefalturkiye Titanium 6X UnlimitedOne İndüksiyon Tabanlı Krep Tavası ile hızlıca yaptım. Gördüğünüz gibi ekmeğimi hiç yağ kullanmadan yapışmadan pişirdim. Ayrıca çizilmelere karşı 6 kat daha dayanıklı olduğu için uzun ömürlü kullanım sağlar.
Aşk…
İçerik Tablosu
Pratik Sarımsaklı Ekmek – Sarımsaklı Naan Ekmek Tarifi Malzemeler
- 1 su bardağı un Yarım su bardağı yoğurt 1/2 su bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz
Servis için:
- 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Pratik Sarımsaklı Ekmek – Sarımsaklı Naan Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Yoğurt ve zeytinyağını karıştırma kabına alıp güzelce karıştırın. Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamuru topladığınızda masaya alıp biraz yoğurun ve üzerini kapatıp 5 dakika dinlendirin. Hamur dinlenirken tereyağı ve sarımsağı hazırlayıp kenara alın. Hamuru iki parçaya ayırıp merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açın. Kızgın tavada önlü arkalı pişirilir. Hazırladığınız tereyağlı ve sarımsaklı karışımı önlü arkalı olacak şekilde yayın, üzerine maydanoz serperek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]