Merhaba sevgili arkadaşım,
Sizler için evde kolayca yapabileceğiniz, katkısız, lezzetli ve soğuk bir tarifim var. Bu amaçla kuru erik, yoğurt, limon ve biraz bal tatlandırmak için yeterlidir.
Bu tarifi iki şekilde yapabilirsiniz ama şeftalileri önceden dondurmak şeftalili yoğurtlu dondurmanın kıvamının daha iyi olmasını sağlar çünkü çok sulu olmasını engeller.
Şeftali dışında mevsimin en tatlı meyvelerinden biri olan kayısı ile de tarifimi denemenizi tavsiye ederim.
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki mutfak robotunuzun dayanıklılığı önemli, eğer güvenmiyorsanız donmuş meyveleri 6-7 dakika oda sıcaklığında bekletip robottan geçirin.
Bal miktarını damak zevkinize göre arttırabilir ya da dilerseniz yoğurt kullanabilirsiniz.
Tarif videom en kısa zamanda YouTube kanalımda olacak. Buradan takip edebilir ve abone olabilirsiniz.
Tarif açıklama videosu:
Aşk…
İçerik Tablosu
Pratik şeftalili yoğurtlu dondurma tarifi için malzemeler
- 750 gr olgun şeftali (3 büyük şeftali) 1 su bardağı yoğurt 2 yemek kaşığı bal (daha fazla ekleyebilirsiniz) 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi ve yarım limonun suyu
Şeftali yoğurtlu dondurma için pratik bir tarif nasıl yapılır?
Şeftaliyi soyup çekirdeklerini çıkarın ve dilimler halinde kesin. Şeftali dilimlerini bir kaseye koyun ve bir gece dondurucuda donmasına izin verin. Dondurulmuş şeftalileri bir mutfak robotu veya blender kasesine koyun ve neredeyse püre haline gelene kadar püre haline getirin. Şeftalilerin üzerine yoğurt, bal, limon suyu ve limon kabuğunu ekleyerek robotu tekrar çalıştırın. Püre haline gelen karışımı bir kaseye dökün ve dondurucuya koyun. 3-4 saat donduktan sonra bir top dondurma ile servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]