Pratik tam buğday ekmeği tarifi için malzemeler
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1,5 su bardağı ılık su
- 3,5-4 su bardağı tam buğday unu
- 1 çay kaşığı kaya tuzu (normal tuz da olur)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Pratik tam buğday ekmeği tarifi nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Öncelikle hamuru yoğurduğumuz kaba ılık su ve mayayı ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar (ben 4 su bardağı un kullandım) güzelce yoğurun.
- Tuz ve zeytinyağını ekleyip tekrar yoğuralım üzerini temiz bir bezle örtüp 30 – 35 dakika dinlenmeye bırakalım. hadi dinlenelim
- Süre sonunda hamuru tezgaha alıp tekrar güzelce yoğuralım.
- Cevizden iri parçalar koparıp elimizle yuvarlak veya oval şekiller verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Üzerine bıçakla derin çizikler atıp biraz tam buğday unu serpelim ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika sıkı bir şekilde pişirelim. Afiyet olsun
Not; Fırına koymadan önce fırına ısıya dayanıklı bir kap su koyalım ve ekmeğin yumuşak olmasını istiyorsak altını üstüne koyalım.
Fotoğraflı pratik tam buğday ekmeği tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]