medyauzmani.com

Pratik tam buğday ekmeği

Pratik tam buğday ekmeği tarifi için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 3,5-4 su bardağı tam buğday unu
  • 1 çay kaşığı kaya tuzu (normal tuz da olur)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Pratik tam buğday ekmeği tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Öncelikle hamuru yoğurduğumuz kaba ılık su ve mayayı ekleyip karıştıralım.
  2. Daha sonra unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar (ben 4 su bardağı un kullandım) güzelce yoğurun.
  3. Tuz ve zeytinyağını ekleyip tekrar yoğuralım üzerini temiz bir bezle örtüp 30 – 35 dakika dinlenmeye bırakalım. hadi dinlenelim
  4. Süre sonunda hamuru tezgaha alıp tekrar güzelce yoğuralım.
  5. Cevizden iri parçalar koparıp elimizle yuvarlak veya oval şekiller verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  6. Üzerine bıçakla derin çizikler atıp biraz tam buğday unu serpelim ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika sıkı bir şekilde pişirelim. Afiyet olsun 🤗

Not; Fırına koymadan önce fırına ısıya dayanıklı bir kap su koyalım ve ekmeğin yumuşak olmasını istiyorsak altını üstüne koyalım.

Fotoğraflı pratik tam buğday ekmeği tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın