Profiterol nasıl yapılır? – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Eminim hepiniz evde nasıl profiterol yapılır diye merak ediyorsunuzdur. Bilenlerin bilgilerini tazeleyebilecekleri, daha önce deneyip hayal kırıklığına uğrayanların güvenebileceği adım adım bir profiterol dersi.

Tarif ölçüleri için tıklayınız.

Profiterol ezmesi nasıl hazırlanır?

hamur yapımı:

Fotoğraf 1’deki gibi çelik bir tencereye su ve tereyağını koyuyoruz, su kaynamadan karıştırarak tereyağının iyice erimesini sağlıyoruz, hemen unu ekliyoruz.

2. resimdeki gibi topaklanmaması için tahta kaşıkla sürekli karıştırın. Böylece hamur toparlanacaktır. 3-4 dakika ara vermeden kısık ateşte karıştırmaya devam edin, ardından hamur tencereden kuruyup toparlanınca ocaktan alın.

Fotoğraf 3’teki gibi geniş bir kaba koyun, sürekli yayarak ve tahta kaşıkla birleştirerek hamurun pul pul dökülmeden soğumasını sağlayın.

4. resimdeki gibi hamur soğuyup yumuşayınca temiz çelik bir tencereye alın.

Profiterol ezmesi nasıl hazırlanır?

5.fotoğraftaki gibi yumurtaları ekleyin ve mikserle çırpın, yumurtaları teker teker ekleyin.

Resim 6’daki gibi yumuşak, ele yapışan bir hamur elde ettiğinizde hamuru krema kıvamında içi boş bir sıkma torbasına koyun.

Hamuru krema torbasına alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine 2’şer cm olacak şekilde yerleştirin. Aralıklarla toplar oluşturmak için dokunun. Hamur oldukça yapışkan olduğu için, parmak uçlarınızı hafifçe ıslatarak topların üst kısımlarını hafifçe düzeltin.

190 derece fırında 30 dakika (hamur bittiğinde fırının kapağını açmayın) fırın kapalıyken pişirin, hamuru soğumaya bırakın.

İç kremanın (pasta kreması) yapılışı:

Vanilya özütünüz yoksa vanilya şekeri ve yumurta kokusunu almak için 2 yemek kaşığı limon kabuğu kullanabilirsiniz. Limon kabuğu rendesi tatlıya çok hoş bir tat katacaktır.

Tüm krema malzemelerini tencereye aktarın, orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın. ara sıra karıştırarak soğutun.

7. ve 8. resimdeki gibi pişen topları ikiye bölün ve varsa bir dondurma kaşığı veya bir tatlı kaşığı ile iç kremasını doldurun.

profiterol

Çikolata sosunun yapılışı:

Soğuyunca sos malzemelerinin hepsini tencereye alıp krema kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.

Doldurduğunuz topları dilediğiniz gibi yan yana veya üst üste dizin ve üzerine çikolata sosu gezdirin. Bir tutam yer fıstığı ile servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın