medyauzmani.com

Puf böreğinde armut – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu cumartesi çocuklarla birlikte afiyetle yiyebileceğiniz pratik ve eğlenceli bir tarifim var. Milföy tariflerinde genellikle çok fazla malzeme kullanmanıza gerek yoktur. Daha az malzemeli, puf böreğinde armutlu aynı tarif. Biraz milföy, 2-3 armut ve şekerle şık bir şeyler yapmak çok kolay.

Milföy hamurunu pişirirken dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta var. Birincisi, tarifi pişirme noktasına gelene kadar önceden ısıtmaktır. İstenilen sıcaklığa ulaştıktan sonra fırını 5-10 dakika önceden ısıtmaya devam edin. Diğeri ise daha kolay şekil verebilmek için milföy hamurunu oda sıcaklığında bir süre dinlendirin. Dondurucudan çıkarken kullanmaya çalışırsanız kolay şekil veremezsiniz ve hamur dağılır.

Puf böreği yüksek derecelerde çok iyi sonuçlar verir. Tarife göre 200-180 derece arasında pişirirseniz istediğiniz gibi kabarıp kızardıklarını görebilirsiniz.

Tarçınla tatlandırabileceğiniz bu tarifi elma ile yapabileceğiniz gibi armutla da deneyebilirsiniz. Dondurma dışında soğutulmuş ve çırpılmış krema da kullanabilirsiniz.

Gelecek hafta Tarifler.net.tr’nda çok daha fazla milföy tarifi göreceksiniz gibi görünüyor 🙂

Aşk…

Puf böreği tarifi için malzemeler

    3 armut 12 kare milföy (iki kişilik altı adet) 1 yumurta sarısı 2-3 yemek kaşığı toz şeker

Servis için:

    Kişi başı bir top vanilyalı dondurma

Puf böreğinde armut tarifi nasıl yapılır?

6 adet çift kişilik pankek hamurunu mutfak tezgahına koyun ve erimeleri için 10 dakika bekleyin. Armutları yıkayıp uzunlamasına ortadan ikiye kesin ve ortasındaki çekirdeği çıkarın. Armutların arkalarına resimdeki gibi bıçak yardımıyla 3-4 adet yarık açın ve resimdeki gibi milföylerin üzerine yerleştirin. Milföy hamurunu keskin bir bıçakla armut ve yaprak şeklinde kesin ve yaprak kısımlarına sığ girintiler yapın. Kalan milföy parçalarını armutların kenarlarına yerleştirin. Tüm milföy hamurlarına aynı işlemi uygulayın ve yağlı kağıt üzerine aralıklarla dizin. Armutların ve milföylerin üzerine yumurta sarısını sürün ve toz şeker serpin. Milföy hamurunu önceden ısıtılmış fırında 200 derecede altın rengi alana kadar pişirin. Kişi başı 1 adet milföy ve 1 top dondurma ile servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın