Puf Puf Mayasız Katmer – Leziz Yemeklerim

Bir kabın içine 2su bardağı süt,bir çay bardağı su ve tuz ilave edip karıştırıyoruz

Azar azar un ilave edip ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde ediyoruz

Hamuru en az 5dk yoğuruyoruz, ne kadar yoğurursak o kadar güzel açılıyor

1/2 saat dinlenmeye bırakıyoruz

Dinlenen hamuru 12 eşit parçaya bölüyoruz

Tepsiye alıp üzerine un serpip bir poşet içerisine alıyoruz

1 bezeyi alıp alabildiğiniz kadar açıyoruz

250 gr. margarin veya tereyağını eritiyoruz, açtığımız hamurun üzerine eritilmiş veya tereyağını her yerine gelecek şekilde sürüyoruz

Diğer bezeyi açıp yağlanmış hamurun üzerine alıyoruz, tekrar her yerine gelecek şekilde yağlıyoruz, elimizle hamuru çekiştirerek büyütüyoruz

Hamuru karşılıklı kenarları birbirinin üzerine gelecek şekilde katliyoruz, katlarken aralarını yağlıyoruz, ince uzun dikdörtgen bir hamur elde ediyoruz

Hamurun kısa kenarından başlayarak rulo şeklinde sarıyoruz, bir tepsiye alıp üzerini temiz bir poşetle örtüyoruz, diğer bezelerede aynı işlemi uyguluyoruz, 12 adet bezeden 6adet katmer elde ediyoruz

Tüm hamurlar bittikten sonra hamurları buzdolabına koyup en az 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz

Dinlenen hamuru elimizi yağlayarak üzerine bastırarak açıyoruz

Tavayı ocağa alıp ısınınca katmeri koyup orta ateşte kızarana kadar pişiriyoruz sıcak sıcak servis yapıyoruz veya pişiriyoruz soğuyunca posete koyup derin dondurucuya kaldırıyoruz

Derin dondurucudan çıkarıp tekrar tavada ısıtıp aynı tazelikte servis yapıyoruz

Puf puf mayasız katmer hazır

afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın