medyauzmani.com

Refani Dondurma ve Portakal – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Ramazanın ilk gününden hepinize kucak dolusu selamlar.

Hepimizi şimdiden o kadar kaptırdı ki, bu akşam kahvaltıda ne yapsam diye düşünüyorum. Tabii ki önümüzdeki günlerde dost ve akraba ziyaretleri başlayınca daha da tedirgin olacağız. Bu sebeple gün gün hazırladığım ramazan menülerine göz atabilirsiniz. Bu hafta Tarifler.net.tr blog servisinde blog yazmaya devam eden yazarlardan harika tariflerle farklı menüler yapmayı düşünüyorum.

Bu güzel gün için sizler için çok havalı bir tarif hazırladım. Revani yapmak genelde bize zor geliyor, tutarlılığı koruyabilir miyim? Nasıl bir şurup yapılacağı düşünülürken, muafiyet olarak kabul edilir ve çoğu zaman vazgeçilir.

İncelemenizi hazırlarken bu iki ipucunu takip ederseniz, sorun yaşamazsınız. Birincisi yumurta ve şekeri kek yaparken olduğu gibi köpürtmek ve diğer malzemeleri eklerken çok fazla çevirmemek.

İkincisi tatlının sıcak şerbetinin ılık hatta soğuk olması yani şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın sonra tatlıyı ocağa alın.

Hepinize hayırlı ramazanlar ve sevgiler…

Portakallı ve dondurmalı revani malzemeleri tarifi

    3 yumurta, yarım su bardağı toz şeker, yarım su bardağı irmik, bir çay bardağı yoğurt, yarım çay bardağı sıvı yağ, bir su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 yemek kaşığı portakal kabuğu

Bir içki için:

    1 su bardağı portakal suyu 1,5 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker

Servis için:

Rivani dondurma ve portakal tarifi nasıl yapılır?

Yumurtaları ve toz şekeri çırpma kabına alıp beyazları köpük köpük olana kadar çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışıma un, irmik ve portakal kabuğunu ekleyin ve yumurtaları kapatmadan karıştırmaya devam edin. Son olarak kabartma tozu ekleyin ve bir veya iki kez karıştırın. Orta boy bir kızartma tavasını sıvı yağ ile yağlayın. Yağladığınız tepsiye hazırladığınız Revani karışımını yayın. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Revani pişerken bir tencereye şeker, portakal suyu ve şerbet için su alıp yüksek ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatıyoruz. 5 dakika daha kaynatın, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Revaniyi fırından çıkarmadan önce kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan kuru çıkarsa pişen rivaniyi ocaktan alın ve üzerine soğuyan şerbeti gezdirin. Şurubu tamamen soğuduktan sonra dilimler halinde kesin ve her dilimi dondurma ile servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın