Refani portakal (tam ölçü) – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu arada o kadar çok pasta tarifi paylaştım ki pasta tariflerine tatlı bir ara vermek istedim 🙂 Pazar günü Revani’nin enfes kokusunu aklınıza getirip Pazartesi günü yeni pasta tarifleri ile devam edeceğim üstelik, bir video ile.

8 sene önce blogumda Portakallı Revani Tatlısı paylaşıyordum. Sanırım o zamanlar sıcak bir Ramazan’ın ortasındaydık, çünkü adı dondurmalı ve portakallı Revani idi 🙂

Uzun bir aradan sonra tekrar gündeme getirdiğimde vakit kaybetmeden cep telefonumla yapım aşamalarına geçtim.

Evde yapabileceğiniz en lezzetli şerbetli tatlılardan biri olan Revani tarifimi denerseniz instagram hesabımdan benimle paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Portakallı Revani Tarifi İçin Malzemeler (Tam Ölçü)

200 ml su bardağı / 100 ml çay bardağı

    3 yumurta, yarım su bardağı toz şeker, yarım su bardağı irmik, bir çay bardağı yoğurt, yarım çay bardağı ayçiçek yağı, bir su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu

Bir içki için:

    1 su bardağı portakal suyu 1,5 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker

Servis için:

    Portakal dilimleri veya rendelenmiş çilek.

Portakallı Revani (Tam Ölçü) Tarifi nasıl yapılır?

Şerbeti yapmak için şeker, portakal suyu ve suyu bir tencereye alıp yüksek ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatıyoruz. 5 dakika daha kaynatın, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Yumurtaları ve toz şekeri çırpma kabına alıp beyazları köpük köpük olana kadar çırpın. Yoğurt ve ayçiçek yağını ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışıma un, irmik, kabartma tozu ve portakal kabuğunu ekleyin ve yumurtaları kapatmadan karıştırmaya devam edin. Orta boy kazıcı yağ. Yağladığınız tepsiye hazırladığınız Revani karışımını yayın. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Revaniyi fırından çıkarmadan önce kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan kuru çıkarsa pişen rivaniyi ocaktan alın ve üzerine soğuyan şerbeti gezdirin. Şerbeti dilimleyerek tamamen soğuduktan sonra üzerini süsleyerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın