medyauzmani.com

Rekabetçi Makarna – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Kampanyamıza katılan arkadaşlarımızın bazı tariflerini yoğunluktan dolayı yayınlamadım.

Hulia Hanım’ın nefis tariflerinden biri de Combet Pastası ellerinize sağlık Hulia Hanım.

Rekabetçi pasta tarifi malzemeleri

kek için:

5 yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
1 poşet kabartma tozu
1 paket vanilya

Orta boy krema için:

1 litre süt
5 yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 büyük muz

Çikolata sosu hazırlamak için:

1,5 su bardağı su
4 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 küçük paket kakao

Kombine pasta tarifi nasıl yapılır?

Yumurta ve şekeri mikserle beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın.

Ayrı bir kapta un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı (daha iyi kabarması için) iki kez eleyin ve yumurta ve şekere ekleyin. Biraz daha çırpın ve yağlanmış 26-28 cm’lik tepsiye veya yağlanmış kalıba dökün.

160 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir. İlk yarım saat fırının kapağı açılmamalıdır aksi halde kekimiz dağılabilir.

Kekimiz pişerken kremasını hazırlayalım. Krema pişip ılıyınca vanilya ve hindistan cevizini ekleyip iyice karıştırın.

Kek pişip soğuyunca ortadan ikiye kesilir. 24-25 cm derinliğinde bir kasenin içi streç film ile kaplanır ve kekin üst katı (kekin streç filmin yan tarafında kalan iç kısmı) kaseye yerleştirilir. Kenarlarını elimizle düzeltelim ve kaseye dizelim.

Üzerine hazırladığımız iç kremayı doldurup muz küplerini kremanın üstüne ekliyoruz ve diğer keki de kremanın üzerine koyuyoruz.

Son olarak pastamızın üzerini streç filmle kapatıp bir gece buzdolabında bekletiyoruz.

Ertesi gün servis etmeden 2-3 saat önce üzerine sosu yapıyoruz.

Garnitür için tüm malzemeleri bir sos tenceresine alıp koyu krema kıvamına gelene kadar pişirin. Pişen ve donan kremayı soğumaya bırakın.

Soğuyan sosu kaseden alıp servis tabağına ters çevirdiğimiz kekimizin üzerine döküyoruz ve bir saat kadar buzdolabında bekletiyoruz. Servis ederken üzerine hindistan cevizi serpip afiyetle yiyoruz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın