Lahana Manga ve kıyma yemeyi sever. Bunu yapmak bir sayfa kadar zor değil.
Rahmetli anneannem eskiden büyük tenceresindeki tüm çıbanlar için aynı kararı verirdi. Limon tuzu eklediğimiz suda sertleşene kadar kaynatıyoruz. Dilerseniz tencerenin dibine pirzola veya kemik de koyabilirsiniz.
Paketleyip dondurucuya koymuyorum. Çıkınca güzel durmuyor, Lahana buzdolabında iyi değil.
Lahana Manga ve Kıyma Tarifi için önce lahananın dış yapraklarını atıp tek tek ayırıyoruz.
Limonlu sıcak tuzlu suda kaynatıp soğuk suya koyuyoruz.
Yavaşça sıkın.
Kıyma ile doldurma hazırlıyoruz.
Sebzeleri sarıyoruz, yağ ve salçayı düdüklü tencerede eritip orada hazırlıyoruz. Suyu tuzlu yapmak için.
Üzerine bir çeşme taşı koyduk.
Sargıların seviyesine kadar kaynar su döküyoruz.
20 dakika soğukta. Pişirip altını kısıp servis tabağından alıyoruz.
Kıyılmış Lahana hazır.
Afiyet olsun..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]