Geçtiğimiz Cuma günü canlı yayında konuğum sevgili Gülhan Kara idi. Gülhane Hanım ile Sotelenmiş Sebzeli Izgara Biberiye Biftek ve Krep Silette yaptık.
Et çeşnilendirme püf noktalarından döküm tavalarda nasıl pişirileceğine kadar gerçekten önemli konulara değindik.
Fairy’nin özellikle bloggerlar için hazırladığı etkinlik kapsamında Gülhane Hanım ile yeniden bir araya gelmek büyük keyifti. Böylesine güzel bir kareyi kurmamızı sağlayan Peri’ye ve Gülhan Hanım’a tekrar teşekkürler.
Canlı yayını kaçırdıysanız tekrarını buradan izleyebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Sotelenmiş Renkli Sebzeler ile Rosemary Steak Grill Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet köfte 4-5 adet karabiber 1 tutam biberiye 1 kahve fincanı zeytinyağı Tuz
Sote sebzeleri hazırlamak için:
- 2 havuç 2 kırmızı biber 1 kabak 1 avuç bezelye 1 avuç mısır Zeytinyağı Tuz
Sote Sebze Tarifi ile Izgara Biberiye Biftek nasıl yapılır?
Biftekleri bir tepside açın ve biraz zeytinyağı gezdirin. Biber toplarını hafifçe kırın ve üzerlerine serpin. Tuz ve biberiye serpin ve ellerinizle ovalayın. Üzerini streç film ile kapatıp 15 dakika dinlendirin. Etler marine edilirken sotelemek için kullanacağınız sebzeleri bezelye büyüklüğünde doğrayın. Önce biberleri ve havucu 2 dakika kavurun, kabağı, bezelyeyi ve mısırı ekleyip 5 dakika daha kavurup ocaktan alın. Tavayı ısıtın, eti yüksek ateşte 1 dakika çevirin ve her iki tarafını ve arkasını pişirin. Satın aldığınız eti servis tabağına alıp sotelenmiş sebzelerle servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]