medyauzmani.com

Suzee’nin Çilekli Turtası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Canlı konuğum sevgili Gülhan Kara ile hazırladığımız bir diğer tarif de Çilekli Pancake Suzette. Krep Tatlısı, yaz ayları için ideal olan hafif ve lezzetli bir Fransız tatlısıdır. Normal kreplerin aksine üzerlerine sos dökülmez. Hazırlanan pankekleri pişen sosun içine koyun, sosu biraz çekin ve katlayarak servis edin.

Yaz kış sevdiğiniz meyvelerle hazırlayabileceğiniz sade meyve sosları ile servis edebilirsiniz.

Canlı yayını kaçıranlar tekrarını buradan izleyebilirler…

Not: “Tarifler.net.tr” köşesinden ilk yazı Tinted Red dergisinde yayınlandı. Tüm bayilerde bulabilirsiniz…
Aşk…

Krep karışımını hazırlamak için:

    3 yumurta 1 su bardağı un 1,5 su bardağı süt 1 tutam tuz 2 yemek kaşığı tereyağ şeker tavaya sürmek için 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

Susam sosunu hazırlamak için:

    1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 limon kabuğu rendesi, 1 kase taze çilek

Servis için:

Dondurma

Çilekli kurabiye yağı için bir tarif nasıl yapılır?

Derin bir kapta yumurtaları çırpın. Süt, un, tuz ve şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Pürüzsüz ve akışkan bir dokuya sahip olan hamuru 20 dakika dinlendirin. Limon kabuğunu rendeleyin ve hamura ekleyin. 20 cm’lik bir tavada fındık kadar tereyağını eritin ve tava kızdığında pankek hamurundan bir kepçe dökün. Hamuru kepçenin arkası ile yayın. Tamamen pişince diğer tarafını çevirin. Pişen pankekleri düz bir tabağa alın. Tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı şeker koyup şekeri yavaş yavaş eritin. Dilimlenmiş çilekleri ekleyin ve pembeleşinceye kadar soteleyin. Isıyı azaltın, soslu köfteleri 4’e kadar karıştırın, ardından maşayla çıkarın. Üzerine pudra şekeri serpip sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın