Restoran Usulü Mercimek Çorbası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Gercek Lokanta mercimek çorbası nasıl yapılır?

Hazırlanması kolay ve tadı harika bir tarif bulmak nadirdir. Az malzeme krema da işe yarıyor 🙂 Şimdiye kadar farklı mercimek çorbası pişirdim ve çoğunlukla sebze ve salça kullandım. (Tüm mercimek çorbası tariflerim için tıklayın)

Hamileliğin en başından beri mercimekte salçayla aramızda nedense bir mesafe vardı. Normalde ikisini bir arada severim ama son birkaç aydır ayrı ayrı tercih etmeye başladım.

En iyi mercimek çorbasını nasıl yaparsınız?

Restoran usulü mercimek çorbası, süzme mercimek çorbası tarifinden farklı olarak havuç ve patates içermiyor. Ayrıca benim yaptığım basit bir tereyağlı un karışımı (roux). Şaşırtıcı bir şekilde, kavurduğumuz tereyağı ve un sayesinde, bir çorba hissi yaratıyor.

Evde kırmızı mercimek çorbası nasıl yapılır?

Kızartacağınız un ve yağın rengine dikkat edin. Topaklanmaması için sürekli kızartın ve tatlı sarı bir renk aldığında ocaktan alın ve kaynayan çorbaya ekleyin. Renk koyulaştıkça lezzet değişecektir.

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Restoran usulü mercimek çorbası tarifi malzemeler

    1 su bardağı kırmızı mercimek 1 orta boy soğan 1 büyük diş sarımsak 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un 6-7 su bardağı su, tuz ve kimyon

Lokantada mercimek çorbası tarifi nasıl yapılır?

Soğanı yemeklik doğrayıp 1 yemek kaşığı tereyağ ile birlikte tencereye alın. Tuz ekleyin ve hafif şeffaf olana kadar orta ateşte soteleyin. Kırmızı mercimekleri yıkayın, sarımsağı ince ince doğrayın, mercimekleri soğanlara ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Çorba suyunu ekleyin, ateşi kısın ve mercimekler açılıp yumuşayıncaya kadar pişirin. Küçük bir tavada bir yemek kaşığı tereyağı ve unu kavurun. Köpük köpük olup kokusu çıkınca çorbaya ilave edin. Çay kaşığının ucuyla kimyonu ekleyin ve çorbayı karıştırın. İki kez daha kaynatın ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın