Risotto Milano-Safranlı Risotto – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Risotto uzun zamandır yapmak istediğim ama bir türlü fırsat bulamadığım bir tarifti. Teşekkürler MSA, ben de bunu yapmaktan memnunum ve şeften birçok numara öğrendim.

Peki nedir bu hileler?

– Risotto yapacaksanız mutlaka Arborio pirinci kullanmalısınız çünkü bu pirincin nişasta içeriği daha yüksektir.

– Türkiye’de genellikle Baldo pirinci kullanıldığı için pişmiş risotto kremamsı bir görünüm elde edemez ve içine ekstra krema eklenir. Tabii bu da ekmeğin bütün lezzetini değiştiriyor.

-Bir kepçe su ilave edin ani olmayacak şekilde risottonun pişip pişmediğini anlamak için ortasından bir kaşık su geçirilir. Açık pirinçler arasındaki boşluk 1-1,5 saniye kapanırsa tekrar bir kepçe su ilave edin. Piştiğini anlayabilmek için tadına baktığınızda pirincin tadı biraz bozuk bir kıvamda olması gerekir.

– Risotto orijinalinde asla top şeklinde servis edilmemiştir, resimdeki gibi alttan vurularak tüm tabağa yayılması gerekir.

Milanese risotto

Dersler:

250 gram Arborio pirinci
30 ml zeytinyağı
yarım soğan
1-1,5 litre tavuk suyu
150 ml beyaz şarap (isterseniz şarap yerine su da kullanabilirsiniz)
5 gram safran
60 gram parmesan peyniri
40 gram tereyağı
tuz biber

risotto yapmak

Safranlı risotto milanese tarifi nasıl hazırlanır?

Soğanı yemeklik doğrayın, Parmesan peynirini rendeleyin, safranı bardağa şaraba dökün ve elinizle bastırarak şaraba batırın.
Derin bir tencereye zeytinyağını alıp kızdırın ardından soğanı ilave edip 2-3 dakika (rengi değişmeyecek) soteleyin.
Pirinci ekleyin ve sürekli karıştırarak 2-3 dakika pişirin, pirinç şeffaflaşınca beyaz şarabı ekleyin ve orta ateşte pişirmeye devam edin.
Pirinçler suyunu iyice çektikten sonra 1 kepçe tavuk suyundan ilave edip karıştırmaya devam edin, ardından tuz ve karabiberi ekleyin. Kepçe dolusu tavuk suyunu eklemeye devam edin ve risotto kremsi bir dokuya gelinceye ve dişlerinizi biraz zorlayana kadar pişirin. Risottoyu ocaktan alıyoruz, istenilen kıvama gelince içine tereyağını ekleyip hızlıca karıştırıyoruz. Ardından rendelenmiş parmesan peynirini ekleyip tekrar karıştırın ve karıştırma işlemi bitince servis tabağına alın. Risottoyu resimdeki gibi hafifçe yan çevirin ve alt kısmına bastırarak risottonun tabağın üzerine yayılmasını sağlayın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın