Saba Tarifi (Tatlılar İçin Bataklık Pilavı) – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Sütlaç, muhallebi, tavuk göğsü ve karnabahar tatlılarının lezzet sırrını özellikle açıklıyorum.Geleneksel Türk ve Osmanlı Türk mutfağında sütlü tatlıların hazırlanmasında kullanılan en önemli malzemelerden biri çatal bıçak takımıdır. Pirinç sütünün de atası ve şu an ekonomik olduğu için veganların gözdesi 🙂 Yazın karpuz çekirdeğinden yapılan mürekkeple de karıştırılıyor ama alakası yok.

Sübye, pirincin mümkünse bir gece önceden sıcak suda bekletilip yumuşadıktan sonra öğütülmesiyle hazırlanır. Eskiler taş değirmenlerde veya havanda döverek öğütürlerdi ama artık yorulmaya gerek yok çünkü mutfak robotları var. Öğütüldükten sonra ince gözlü bir süzgeçten veya kemikten geçirmek yeterlidir. Böylece daha pürüzsüz ve ipeksi bir kıvama sahip olacaktır.

Sütlaç tarifi ve en kısa sürede puding geliyor Tarifimi beğenmeyi, kaydetmeyi ve arkadaşlarınızla paylaşmayı unutmayın💕

Sabya Tarifi İçin Malzemeler

    1 çay bardağı pirinç 1,5 su bardağı sıcak su

Oğlan tarifi (Tatlılar için Pirinç Çorbası) tarifi nasıl yapılır?

Bir çay bardağı pirince sıcak su ekleyin ve pirinçlerin yumuşamasını bekleyin. Fazla suyu dökün, suyu pirinç seviyesinde bırakın. Sulu pirinci pürüzsüz olana kadar işleyin, daha yumuşak hale getirmek için süzün ve tatlılarda kullanın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın