medyauzmani.com

Sadece mercimekle yemek pişiremezsiniz! İşte mercimek tatlısının tarifi



Yeşil mercimek, Türk mutfağında en çok kullanılan baklagillerden biridir. Genellikle çorbalarda kullanılan mercimek, harika makarna yemekleri ve salatalar yapar.

Kansızlığa iyi gelen yeşil mercimek kırmızı et yemeyenlerin ilk tercihidir. Ancak sanılanın aksine yeşil mercimek sadece yemeklerde değil birçok tatlıda da kullanılmaktadır. Harika protein barları ve yulaflı tatlılar yaparken, sütlü, şekerli ve kakaolu tatlılar yapmak için de kullanılırlar.

Tarifimiz çok kolay ve doyurucu! Üstelik çok az yağ ve şeker kullanarak birçok tatlıyı taş gibi yapan lezzete kavuşacaksınız. Bu yeşil mercimek tatlısını denediğinizde umarız beğenirsiniz. Afiyet olsun!

Dersler

  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1/2 yemek kaşığı nişasta
  • 200 ml) süt
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 limon kabuğu rendesi ve
  • 1 yemek kaşığı kakao

yapılışı

Öncelikle haşlanmış yeşil mercimekleri mutfak robotundan geçirin.

Yağı uygun miktarda aktarın. Yağ eriyince unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından mercimekleri ekleyip karıştırmaya devam edin. Ardından nişastayı ekliyoruz. Sürekli karıştırarak kontrollü bir şekilde sütü ekleyin. Kıvam almaya başlayınca şeker ve limon kabuğunu ekleyin. 1-2 dakika daha karıştırdıktan sonra kakaoyu ekleyin ve karışana kadar karıştırın.

Bitmiş tatlıyı tabaklara bölün. Oda sıcaklığına gelince dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın.

Yorum yapın