Brokoli başlı başına bir şifalı bitkidir. Kalp, kan damarları, sindirim, cilt sağlığı, bağışıklık sistemi, göz hücrelerinin yenilenmesi, tansiyon, şeker ve kolesterol için bir ilaçtır. Genelde suda kaynatıyoruz ama uzmanlar ısıtılması gerektiğini söylüyor. En faydalı şekli çiğ yemektir.
Zeytinyağlı ve sarımsaklı yoğurtlu salatalar popüler seçeneklerdir. Soğuk günlerde çorbası içimizi ısıtır, lezzetli ve doyurucu bir yemek olur.
Et yemekleri ile çiğ veya pişmiş olarak yiyebilirsiniz. Brokoli yediğimizde bağışıklık sistemimiz demir zırh giyer. Brokoli çorbasını da seveceksiniz.
Sağlıklı Bir Brokoli Çorbası İçin,
Kalın kökü kesin ve biraz su ile durulayın. Onları bir süre sirkeli suda bekletin ve yıkayın. Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip on beş dakika bekletin. pişiririz. Dilerseniz soğan da ekleyebilirsiniz ama ben baharatlı olmasını istedim. Piştikten sonra blender ile ezin. Fazla suyu ayırın ve gerekirse çorbaya ekleyin.
Bir çorba tenceresine iki yemek kaşığı tereyağı koyun ve üç yemek kaşığı unu kavurun.
Toz kokusu çıkınca soğuk sütü yavaş yavaş ekleyip açıyoruz. Kaynayıp koyulaşınca doğranmış brokoliyi ekliyoruz. Tuz ve karabiber ekleyin. Bir blender ile tekrar karıştırın.
İstediğimiz karışıma su döküyoruz. Birkaç dakika kaynatıp ateşi söndürüyoruz.
İkinci yöntemde tereyağı ve unu ısıtıp brokoliyi ekliyoruz. Biraz piştiğinde kremayı dibine yakın bir yere koyup bir süre kaynatabilirsiniz. Bu farklı bir görüş.
Servis ederken üzerine biraz haşlanmış brokoli koyup üzerine koyarak süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]