Salatalık turşusu (salatalık turşusu) – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Sofralarımızın vazgeçilmezi, yemeklerimizin tek garnitürü, salatalık turşusu…

Aslında bu turşunun evde yapılması çok kolaydır.

Bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta salatalık(lar)ın olabildiğince taze olmasıdır. Yumuşama ihtimaline karşı canlı olmak en önemli kozumuz.

Turşu yapmanın püf noktalarını da burada bulabilirsiniz 🙂

Turşu yapılacak su musluk suyu ise önceden kaynatılmalı, tuz kaynadıktan sonra sıcakken eklenirse çözülmesi daha kolay olacaktır.

Sirkeyi ekleyip tuzu karıştırıp eridikten sonra soğumaya bırakmalısınız. Malzemeleri yıkayıp süzdükten ve kavanoza doldurduktan sonra suyu ekleyin.

Bu tarif için 5 litrelik bir tencereye yetecek kadar cam kavanozları tercih ediyorum.

Turşu suyunun ölçülerini öğrenmek için de bu yazımızı ziyaret edebilirsiniz.

Diğer turşu tariflerine aşağıdaki isimlere tıklayarak ulaşabilirsiniz 🙂

domates turşusu
biber turşusu
Pancar turşusu

Aşk…

Salatalık Turşusu Tarifi İçin Malzemeler (Salatalık Turşusu)

    2 kg salatalık (salatalık) 2-3 dal kereviz yaprağı 1 baş sarımsak 1 demet dereotu veya maydanoz (isteğe bağlı) 2-3 adet defne yaprağı (isteğe bağlı) 2-3 adet süslemek için kırmızı biber (acı isterseniz) 1 limon (yıkanmış ve dilimlenmiş) 2 litre suya 1 çay bardağı nohut 5-6 yemek kaşığı (doldurmak için) tuz 1 çay bardağı üzüm sirkesi

Salatalık turşusu (salatalık turşusu) tarifi nasıl yapılır?

İyice yıkanmış salatalığı tahta şiş, kürdan veya keskin bir bıçakla 2-3 yerinden delin. Kavanozun dibine 2-3 dilim limon ve nohutun yarısını ekleyin. Salatalıkları kavanoza dizirken boşluk kalmayacak şekilde aralarına sarımsak, defne yaprağı ve kereviz yapraklarını sıkın. 2 litre kaynayan suya sirkeyi ekleyin ve salamuraya 5-6 yemek kaşığı tuz koyun, tuzu karıştırarak eritin ve salamurasını hazırlayın. Tuz iyice eridikten sonra kavanoza ihtiyacı kadar su doldurun. Dereotu turşuya koyun, iyice bastırın ve kapağını sıkıca kapatın. 10 gün 18-20 derece oda sıcaklığında (ters çevirerek karıştırarak) bekletin. Hazır turşuları servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın