Evet hanımlar sabah iştahınızı kabartacak nefis bir tarifle karşınızdayım… Bu arada hafta başında diyete başladım ama bu poğaça tariflerini yapmaya devam edersem kırmaktan korkuyorum. diyet yarın veya daha erken yarın 🙂
Kıymalı zarf hamur yapımı ilk bakışta kafa karıştırıcı gibi görünse de aklınızda oluşabilecek tüm soru işaretlerini ortadan kaldırmak için her aşamasını fotoğrafladım.
Bu böreğin havasını değiştirerek peynir, patates, ıspanak ve pırasa çeşitlerini yapabilirsiniz. Büyük aşk …
İçerik Tablosu
Zarf böreği tarifi için malzemeler
16 dilim için:
- 4 adet yufka 300 gr dana kıyma 1 adet orta boy kuru soğan 1 adet yeşil biber 2 adet domates 2 adet yumurta (1 sarısı şişte) 5 yemek kaşığı yoğurt yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
Zarf böreği tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir tavaya sıvı yağı ve yemeklik doğranmış kuru soğanı alıp hafif pembeleşinceye kadar kavurun. İnce kıyılmış biberi ekleyin, kıymayı ekleyin ve suyu kaybolana kadar kavurun. Domatesleri ve baharatları ekleyip iki dakika daha soteleyin ve ocağı kapatın. Başka bir kapta 1 yumurta + 1 yumurta akı, yoğurt ve sıvı yağı çırpın. Yufkaları tezgaha alın, karışımı yufkanın her yerine iyice yayın ve ikinci yufkayı üstüne kapatın. Hamurun üzerine kıymayı güzelce yayıp sağ ve sol kenarlarını oraya koyup katlayın, aynı işlemi hamura yukarıdan ve aşağıdan uygulayın ve hamura kare şekli verin. Katlanmış köşeleri tekrar kare olacak şekilde uçlardan merkeze doğru katlayın. Katlanmış cipsleri önce dörde, sonra sekize bölün. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin, üzerine yumurta sarısı sürün, susam serpin ve fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]