Sarımsak Tozu Çorbası Tarifi,
Bir tavaya sıvı yağı alıp ocağa alın.
Yağ kızınca unu ekleyip rengi değişene kadar sürekli karıştırarak kavurun.
Kabartma tozunun üzerine suyu yavaş yavaş ekleyelim bir yandan da hızlıca karıştıralım.
Bunu el çırpma teli ile yaparsanız herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız.
Suyu ekledikten sonra tencerenin kapağını açıp orta ateşte pişirin.
Kıvamı arttığında tuz, sarımsak ve karabiberi ekleyip 1 taş daha pişirelim.
Ardından sosu ocaktan alın. Küçük bir tencerede yağı kızdıralım, biberleri ekleyip kavuralım.
Daha sonra servis tabağına aldığınız çorbanın üzerine biber yağını gezdirelim, üzerine biraz kuru nane serpelim ve ısıtalım.
Çorbada tavuk veya et suyu kullanırsanız daha iyi olur.
Eğer buna sahip değilseniz, bulyon kullanmanızı tavsiye ederim.
Sarımsak Tozu Çorbası hazır.
Deneyecek olanlara bol şans!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]