Sarımsak ve Biberiye ile Ezilmiş Taze Patates – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Sadelik güzeldir. Sadece 2-3 parça malzemeyle damaklarınızı şenlendirecek tarifler var. Bugün markete gittiğimde Nehir’in çok sevdiği taze patates almaya karar verdim. Yanına haşlanmış et ve balık ve biraz soya ve patates yağı sever. Kaynarken kendimize biraz yapalım dedim.

Taze patates, zeytinyağı, sarımsak ve baharatlarınız varsa tamam 😄

Ben diğer yemekleri pişirirken fırında patatesleri ekledim, kolay kızartma vs varsa evde fırın yerine fırında da pişirebilirsiniz.

Aşk…

Sarımsaklı biberiyeli taze patates püresinin malzemeleri

    7-8 adet küçük boy haşlanmış patates 1½ çay bardağı zeytinyağı 1-2 diş sarımsak Tuz ve karabiber

Sarımsaklı ve biberiyeli taze patates püresini nasıl yaparsınız?

Patatesleri 12-15 dakika haşlayın, fırın tepsisine alın, çatalla ezip biraz ezin. Biberiye ve sarımsağı ince ince kıyıp zeytinyağı, tuz ve karabiberle karıştırın. Hazırladığınız sosu patateslerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 C fırında 10-15 dakika pişirin. Sipariş verirken parmesan peyniri rendeleyin ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın