Sarımsaklı ekmek dilimleri

Sarımsaklı Ekmek Dilimleri Tarifi Malzemeler

  • 1 bütün somon somunu
  • 100 gr tereyağı
  • 1 kase lor peyniri
  • 5-6 dilim tulum peyniri (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı çedar peyniri (rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Yarım su bardağı süt
  • 5-6 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • Yarım demetten az maydanoz

Baharat:

  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon (baharatları damak zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)

Sarımsaklı ekmek dilimleri tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Peynir, mayonez, tulum peyniri, süt, sarımsak ve maydanozu iyice karıştırın.
  2. Tereyağını eritip yarısını karışıma yarısını da ekmeğin üzerine yayın.
  3. Üzerine baharat karışımını ekleyip tekrar karıştırın ve bu karışımı ekmeklerin üzerine bolca yayın.
  4. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde 10 dakika pişirelim. Servise hazır 🙂
    Afiyet olsun. 🌺

Sarımsaklı ekmek dilimleri tarifi

  • “ekmek
  • tatlı tarifi
  • dilimler
  • kek tarifleri
  • sarımsaklı
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

5 dakikada sağlıklı etli börek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın