Sarımsaklı Ekmek Tarifi için,
Öncelikle 1 çay bardağı ılık süt, 1/2 paket yaş maya, 1 yemek kaşığı şeker, 1 çay bardağı unu karıştıralım ve mayanın dinlenmesi için 15 dakika karıştıralım. Tutalım.
Ardından 1 yumurta, 1 yemek kaşığı tuz, 3 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip karıştırın.
Gerektiği kadar un ekleyerek yoğuralım.
Yumuşadıklarında üstlerini örtün ve 30 dakika bekletin.
Daha sonra merdane yardımıyla büyük bir tabak büyüklüğünde açalım.
Açtığımız hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirelim.
Daha sonra bıçak yardımı ile uzun uzun yarıklar yapıp kenarlarından yapalım.
Üzerine koyacağımız sos için; 1 diş sarımsak 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile karıştırılır.
Bu sosu fırça yardımıyla hamurun üzerine yayın.
O halde kaşar peynirini uzun şeritler halinde keselim ve bu peynirleri hamuru kestiğimiz yerlere koyalım.
İnce kıyılmış maydanoz serpin. Ve 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun 🙂 Sarımsaklı yemekler hazır 🙂
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]