Sebze Çorbası Nasıl Yapılır – Tariflerim

En sevdiğimiz çorbalardan biri olan mercimek çorbası her sofranın ilk yemeğidir. İçerdiği mineraller ve vitaminler ile yaşlanmayı yavaşlatır. Akne için iyidir.

Ayrıca çeşitli pişirme yöntemleri ve sebzelerle iyi gider. Ben de sebze pişirdim. Lezzetli bir çorbaydı. Toplu olarak hazırladığım sebze yemeğini porsiyonlara bölerek buzdolabında saklayabilirsiniz. Farklı çorbalar yapmak için de kullanabilirsiniz. Mevsime göre yaprakları da değiştirebilirsiniz. Mesela kışın bir parça kereviz ekledim.

Mercimek ve Sebze Çorbası için önce mercimekleri hazırlayalım. 1-2 saat suya koyarsanız şişer ve kolayca pişer.

Bu arada sebzeleri hazırlayalım. Sebzeleri küçük küçük doğrayalım ve kendi suyunu bırakana kadar çok kısık ateşte pişirelim.

Kırmızı mercimekleri suyunu çekene kadar yıkayıp süzün.

Tereyağını bir tencereye koyun ve eritin.

Biraz kırmızı mercimekleri tereyağ ile kavuralım.

Rengi dönünce üzerine su döküp eriyene kadar pişirelim.

Sebzeleri yanmadan ekleyelim. Kıvam alana kadar pişirelim.

Durup dinlendirelim ve sıcak olarak servis edelim.

Mercimek sebze çorbası hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın