Sebze Dolması (Bulgurlu, Pirinçli) – En Sevdiğim Yemek

Yaprak Sarma tarifi için yapraklarınız benimki gibi salamura edilmişse 5 dakika sıcak suda bekletin 6. Tuzu gidene kadar kaynatın.

Pişirmek için bir tavaya sıvı yağı koyup soğanı küp küp doğrayıp ilave ediyoruz. Kahverengi olana kadar kızartıyoruz.

Daha sonra domates, tuz ve karabiberi en alta koyup 3-4 dakika pişirin. Bolca kurulayalım.

Pirinç, bulgur ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip 10 dakika kuruyana kadar pişirin.

Yaprakların ana kısmına koyup kenarlarını silindir şeklinde saralım.

Sarılı yaprakları tek tek, altına zeytinyağını döktüğünüz düdüklü tencereye koyun.

15-20 dakika kısık ateşte. pişir onu.

Yaprağınızın ekşimesi için üzerine limon dilimleri koyun ☺☺.

Manga Yaprağı servise hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın