medyauzmani.com

Zeytinyağlı Girit Kabağı – En Sevdiğim Yemek

Ailece zeytin dolmasını, üzüm dolmasını, baharatını, soğanını ve zeytinyağını çok severiz, bu işin sahibi babaannemdi, hala hatırlanır.

Zeytinyağı sarar. Zeytinyağına gelince, tarçın ve yenibahar gibi kokan Girit kabağını bulamadım.

Verdiğim ölçü 6 adet mandalinalı kabak içindir.

Soğanı küçük küçük doğrayıp güzelce koyuyoruz, yıkadığımız üzümleri ekleyip iki dakika pişiriyoruz. Çok kurutuyoruz.

Pirinci ekleyip iyice kavurduktan sonra baharatları, tuzu, şekeri ekleyip karıştırdıktan sonra 1/2 bardaktan biraz fazla su ekleyip pişiriyoruz.

Kabakların içini oyduktan sonra çok fazla birikmemesi için çamurumuzu dolduralım.

Çünkü pirinç fermentedir.

Zeytinyağı, biraz tuz ve su ile kısık ateşte pişirelim.

⚠️ Kabağı tencereye koymadım, her kabak altına küçük bir parça patates koydum ki kabaklar düşmeden güzelce pişsin.

Ayrıca her bir kabağa 2-3 yemek kaşığı su koyuyorum pirinçler güzel pişiyor. Bunlar benim hilelerim ⚠️

Afiyet olsun .

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın