Merhaba sevgili arkadaşım,
Kavrulmuş arpa eriştesinin mis kokulu aroması mutfağımı doldurduğunda kendimi mutlu hissediyorum. Sulu, ızgara veya tavada kızartılmış olsun, hemen hemen her tarife uyan birkaç tat vardır. Arpa makarna da bu listenin başında bence.
Arpa pilavını mevsimine ve damak zevkinize göre farklı sebzelerle de tatlandırabilirsiniz.
İçerik Tablosu
Videolu anlatım
Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.
Aşk…
Sebze ve arpa ile pirinç şehriye tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı bezim arpa 1 adet rendelenmiş havuç 1 su bardağı taze bezelye 2 su bardağı sıcak su (dilerseniz et suyu kullanabilirsiniz) 1 adet kırmızı biber (kapya) 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz
Sebzeli arpa pilavı tarifi nasıl yapılır?
Biberlerin saplarını kesin, uzunlamasına ikiye bölün. Çekirdekleri çıkarın ve mümkün olduğunca eşit küpler halinde kesin. Havucu rendeleyin. Tereyağı ve zeytinyağını bir tencerede eritin. Üzerine arpa şehriyeyi ekleyin ve rengi koyulaşıp hafif kokusu çıkana kadar soteleyin. Biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Havuçları ekleyin ve 1 dakika soteleyin. Bezelye, su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin. (hafif nemli olacaktır aksi halde altını tutabilir) Ocağın altını kapatın. Kapağı kapalı olarak 15-20 dakika bekletin ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]