Sebzeli Dana Muz


Dana eti ve sebze tarifi için malzemeler

  • 650 gr Amca Kutusu
  • 2 orta boy patates
  • 1 büyük soğan
  • 2 havuç
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1-2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber

yukarı;

  • maydanoz

Sebzeli dana eti tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle bacağını bir tavaya doğrayalım ve tencerede 5-10 dakika pişirelim. Mühür ederiz. 5 dakika hiç karıştırmayalım, suda bekletelim ve (Sızdırmazlık işlemi için yaklaşık 300 derece sıcaklık gerektiğini unutmayınız)
  2. Bu işlemden sonra etin üzerine tereyağını ve sıvı yağı koyup iki parmakla üzerini örtecek kadar su ekleyip etler pişene kadar kontrollü bir şekilde pişiriyoruz (orta ateşte 20-25 dakika sürer ama biraz pişebilir) etin ve ateşin durumuna göre değişir).
  3. Ardından tüm sebzeleri, soğanları, sarımsakları, baharatları ve sirkeyi (sirke etin yumuşamasını sağlar) ekleyip kaynayınca bir saat daha kısık ateşte pişirip yemeğimizi en az 1-2 saat dinlendiriyoruz.
  4. Üzerine maydanoz serperek servis yapın. Keyfini çıkarın 😋.

Sebzeli dana eti tarifi

  • tatlı tarifi
  • Dana
  • usta
  • kek tarifleri
  • sebzeli
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Oyuncak Ayı Kurabiyeleri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın