Erişte = Çin eriştesi veya Çin eriştesi evde erişte gibi yapılır ama farklı soslar eklenince ekstra bir hava olur 🙂 Bu lezzetli erişteleri tüm marketlerde rahatlıkla bulabilirsiniz.
Sebzelerin dışında balık, kalamar ve köfte de ekleyebilirsiniz. Soya, teriyaki, istiridye gibi soslarla da tatlandırabilirsiniz. Yağ olarak susam yağı veya yer fıstığı yağı da kullanabilirsiniz.
Teriyaki ve soya sosları genellikle tuzludur, bu yüzden tuz eklerken dikkatli olmanızı öneririm.
Kalamar sebzeli erişte
Makarnaya biraz kalamar ekledim. Kalamarı kızartabilir veya sebzelerle soteleyerek makarnaya ekleyebilirsiniz.
sebze eriştesi
Aşk…
İçerik Tablosu
Sebzeli pirinç şehriye tarifi malzemeleri
- 1 paket pirinç eriştesi 1 orta boy havuç 1 orta boy soğan 1 sarı Kaliforniya biberi 1 kırmızı Kaliforniya biberi ½ çay bardağı teriyaki sos 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak
Sebzeli pirinç şehriye tarifi nasıl yapılır?
Makarnayı bol suda, bir tutam tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek yumuşayana kadar (yaklaşık 8-10 dakika) haşlayın. Soğanı, sarımsağı ince ince doğrayın ve kalan tüm malzemeleri jülyen doğrayın (ince ve uzun). Wok tavanız yoksa teflon tavada yağı kızdırın, önce soğanı ve sarımsağı yağın içine atıp yüksek ateşte biraz kavurun, ardından havuçları ekleyip 2 dakika soteleyin. Biberleri ekleyin, yumuşayınca kalan sebzeleri ekleyin, teriyaki sosu ekleyin ve sebzeleri bir dakika daha pişirin. Süzülmüş makarnayı bir wok tavasına alın ve yüksek ateşte sos ve sebzelerle karışana kadar karıştırın. Varsa biraz susam yağı ile sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]