medyauzmani.com

Pastırmalı fırında tavuk – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Zainab blogunda birçok tarif paylaşmış, bunlardan ilki Fırında Tavuk Basturma. Blog adı: kingdunyasi.blogspot.com, sana iyi şanslar.

Fırında Pastırmalı Tavuk

Malzeme listesi:

500 gram kuşbaşı bonfile tavuk
1 çay kaşığı tuz ve karabiber
Varsa 2-3 yemek kaşığı soya sosu
100-150 gr domuz pastırması, çemensiz
1 paket hazır tavuk çorbası
3,5 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri

yapılışı:

Orta boy, kare veya dikdörtgen bir fırın kabını 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayın.
Diğer yandan başka bir kaba tavuk etini alıp tuz, karabiber ve varsa soya sosu ekleyerek karıştırıyoruz.
Etleri sosla birlikte tereyağlı fırın tepsisine alıyoruz. Soya sosu tuzlu olduğu için tuzu idareli kullanın. Dilerseniz bu noktada 1 çay kaşığı köri de ekleyebilirsiniz.
Öte yandan çemensiz pastırmayı küpler halinde kesin ve tavukla karıştırın.
Bitmiş çorbayı orta boy bir tencereye aktarın ve sütü ekleyin. El mikserinin ucuna takılı çırpıcı ile sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Bu arada, blender ile birçok sorun yaşadım. Şimdi bir Bambi blender kullanıyorum. Kraldan aldım. Çorba kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Henüz sıcakken tavuk-pastırma karışımı ile karıştırıp yağlanmış fırın tepsisine kaşık yardımıyla yayın.
Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve fırın tepsisini alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden 10 dakika önceden 175 dereceye ve turbo fan moduna ayarladığınız fırında 35 dakika pişirin. Folyoyu çıkarın ve kaşar peyniri güzelce kızarana kadar 5 dakika daha pişirin ve sıcak servis yapın.

Not: Yanında yulaf ezmesi ve cevizli ekmek ile servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın