Merhaba sevgili arkadaşım,
Bizimle ekstra yemek maceranız daha yolun başında başladı. Şu an doktorumuzun verdiği listeden çıkmadan ufak bir tatma yapıyoruz. Biraz tatma yapıyoruz ama nedense kilo alıyoruz 🙂
Aaa ne güzel, 2 kilo almak istiyorum dediğimde çoğu daha ben tüketmeye fırsat bulamadan solmak üzere. Uzun bir süre, israfı azaltmak için dolapta hiçbir şey bitmeden yenisini almamaya çalışıyorum.
Bu durumda, marketten taze marmelat alabilmek için elimdekilerle hızlıca marmelat yaptım. Şeftali reçeli, şeftali reçeli ve şeftali suyu pratik tariflerime linklerden ulaşabilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Kayısı, şeftali ve reçel tarifi malzemeleri
- 2 su bardağı şeftali püresi ½ su bardağı kayısı püresi 1-1,5 su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı limon suyu
Şeftali-kayısı reçeli tarifi nasıl yapılır?
Şeftaliyi soyun, parçalara ayırın ve bir karıştırıcıda karıştırın. Kayısılara da aynısını yapın, hepsini ölçün ve tencereye koyun. Toz şekeri ekleyin ve orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra altını kısıp 25-30 dakika ara sıra karıştırarak dibinin tutmaması için pişirin. Marmelat koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve ara sıra karıştırarak istenilen yoğunluğa gelene kadar pişirin. Kalın marmelatı bir cam kaseye aktarın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]