medyauzmani.com

Konsantre erik suyu – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Kırmızı erik zamanı, harika lezzet ve renk. Marketlerde de bolca bulmak mümkün. Hele bahçenizde varsa tadını çıkarmayın 🙂 Kırmızı eriği buzluğa atıp canınız ne zaman isterse kaynatmak güzel bir yöntem ama açık havada dondurucunuz varsa… yani erik konsantresi yer tasarrufu sağlar. . Kullanmadan önce buzdolabına atın, soğuk suyla seyreltin ve için 🙂

Bu sefer eriklerde yaptığım gibi çekirdek çıkarmadım. Direk tencereye attım. Erik konsantresinin çok bulanık olmaması için pişmeye başladıktan sonra erikleri karıştırmamaya dikkat edin. Ayrıca posayı ezerek süzmeyin ki suyu bulanmasın.

Erik posasından kırmızı erik reçeli de yapabilirsiniz 🙂

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Kuru erik suyu konsantresi tarifi malzemeleri

    1 gr kırmızı erik 1 – 1,5 su bardağı toz şeker 1,5 litre su 2 diş kuru karanfil, isteğe bağlı 1 çubuk tarçın

Konsantre erik suyu tarifi nasıl yapılır?

Erikleri yıkayıp tencereye alın. Toz şeker, karanfil, su ve kullanacaksanız tarçını ekleyip ocağın ortasına alın. Şeker eriyene kadar karıştırarak orta ateşte 25 dakika pişirin. Pişen erikleri sıcakken tel süzgeç yardımıyla süzün. Şeftalilerin biraz daha suyunu çekmesi için 5 dakika süzgeçte bekletin. Erik suyu soğuduktan sonra damak zevkinize göre soğuk su ilave edip servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın