Aldığımız şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyuyoruz.
Şeftalileri küp şeklinde kesip reçeli pişirdiğimiz tencereye koyuyoruz.
Doğranmış şeftalilerin üzerine 3 su bardağı şeker koyup tencerenin kapağını kapatıp bu şekilde bir gün buzdolabında bekletiyoruz.
Ertesi gün tencereyi ocağa alıp kaynatıyoruz.
Kaynayınca biriken köpüğü alıp koyulaşana kadar kısık ateşte kaynatıyoruz.
Üzerine 1/2 limonun suyunu sıkın ve beş dakika pişirin. Çok kaynatıyoruz.
Sıcak bir kavanoza koyup soğumasını bekliyoruz soğuyunca kapağını kapatıp serin bir yere koyuyoruz.
Şeftali reçelimiz hazır.
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]