Şeftali Reçeli Nasıl Yapılır? – Benim favori yemeklerim

Aldığımız şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyuyoruz.

Şeftalileri küp şeklinde kesip reçeli pişirdiğimiz tencereye koyuyoruz.

Doğranmış şeftalilerin üzerine 3 su bardağı şeker koyup tencerenin kapağını kapatıp bu şekilde bir gün buzdolabında bekletiyoruz.

Ertesi gün tencereyi ocağa alıp kaynatıyoruz.

Kaynayınca biriken köpüğü alıp koyulaşana kadar kısık ateşte kaynatıyoruz.

Üzerine 1/2 limonun suyunu sıkın ve beş dakika pişirin. Çok kaynatıyoruz.

Sıcak bir kavanoza koyup soğumasını bekliyoruz soğuyunca kapağını kapatıp serin bir yere koyuyoruz.

Şeftali reçelimiz hazır.

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın