Aldığımız şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyuyoruz.
Şeftalileri küp şeklinde kesip reçeli pişirdiğimiz tencereye koyuyoruz.
Doğranmış şeftalilerin üzerine 3 su bardağı şeker koyup tencerenin kapağını kapatıp bu şekilde bir gün buzdolabında bekletiyoruz.
Ertesi gün tencereyi ocağa alıp kaynatıyoruz.
Kaynayınca biriken köpüğü alıp koyulaşana kadar kısık ateşte kaynatıyoruz.
Üzerine 1/2 limonun suyunu sıkın ve beş dakika pişirin. Çok kaynatıyoruz.
Sıcak bir kavanoza koyup soğumasını bekliyoruz soğuyunca kapağını kapatıp serin bir yere koyuyoruz.
Şeftali reçelimiz hazır.
yemek ister misin
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]